torstai 28. marraskuuta 2013

Kylässä ja joululahjaostoksilla


Kävin pitkästä aikaa Kummitytön luona kylässä. Pieni hän on edelleen, mutta ruoka maistuu ja unikin enimmäkseen, joten ei syytä huoleen. Hänellä on nyt yksi kokonainen hammas ja hän oli oppinut etenemään. Se ei ole ihan ryömimistä, se ei ole ihan konttaamista, mutta jos edessä on jotakin tarpeeksi mielenkiintoista kuten sanomalehti tai kumikirahvi, Kummityttö hilaa itseään eteenpäin käsivoimillaan. Tämän lisäksi hän osaa peruuttaa ja punnertaa itsensä jonkinlaiseen karhukävelyasentoon. Maailmaa hän tutkii laittamalla kaikenlaisia käteen osuvia asioita suuhun, sinne meni kännykän laturi, karkkipaperia sun muuta. Kehittää varmasti vastustuskykyä, mutta sääliksi käy vanhempia, jotka saavat olla tarkkana, ettei hän yritä niellä mitään vaarallista.




Tarkkailimme Kummitytön kanssa toisiamme lähinnä kunnioittavan etäisyyden päästä. Äidin sylissä olleessaan Kummityttö uskalsi jopa hymyillä minulle, mutta muuten hän tuijotti minua joko varautuneen tai järkyttyneen näköisenä ja sen verran kun hän oli minun sylissäni, hän itki. "Eikös vierastaminen ole älykkyyden merkki", pohdimme Kummitytön äidin kanssa.

Jouluun on vielä aikaa, mutta koska olen salaa vähän innostunut Kummitytön muistamisesta, ensimmäisen joululahjan hankin hänelle (konsultoin kyllä ensiksi hänen äitiään tässä, mitään ihan älytöntä en haluaisi hankkia). Kävin entisellä kotipaikkakunnallani sijaitsevassa nahkajalostamossa ja hankin Kummitytölle valkoisen lampaantaljan. Sen päällä on varmasti kiva makoilla ja kun tyttö vähän vielä kasvaa, sen voi laittaa vaikka pulkkaan lämmikkeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti